ДИЈАМАНТСКO
ЛИДЕРСТВО
 
 

 


Почетна Услуги Кига    

za_kogo_e


Намаленоста на профитот, продуктивноста и воопшто
– минимизирањето на сите перформанси во една организација се
должат на два клучни елементи:

1) слабата и не-кохезивна организациска култура

2) Немањето доволно време, вештини и систем кај лидерите
на организацијата, да го ослободат креативниот потенцијал
и иновативноста на вработените


Последиците од овие две слабости се движат, од зголемена фрустрација кај менаџерите/сопствениците на бизнисот и кај вработените, па се до мизерни финансиски резултати и банкрот.
  


Замислете ја вашата организација, вашиот бизнис како еден
елегантен, брз глисер кој безнапорно плови во саканиот правец.

Токму ова, е примарната цел на книгата ДИЈАМАНТСКО ЛИДЕРСТВО,
да ви помогне во создавањето на исклучителна, продуктивна и профитабилна организација, која
се одликува со усогласена култура и вработени кои се
константно креативни и иновативни
.


ПРИМЕРОТ на УНИЛЕВЕР

После неколку декади силен развој на Унилевер Бразил, во 2004/05 приходите се намалуваат. Кеес Крутхоф, тогашниот извршен директор на Унилевер Бразил заедно со својот егзекутивен тим ја лансираат програмата за подобрување на перформансите и приходите. Покрај стратешките предизвици и менаџирањето со операциите клучен фокус се става на организациската култура во компанијата.  Унилевер Бразил започнува да сонува како би изгледала компанијата кога би била “подобра од доброто” – “Greater than Great”. На почеток на овој процес нивниот извршен директор изјавува:

Доколку не ја промениме нашата култура, нема никогаш да ги постигнеме нашите највисоки бизнис цел – Кеес Крутхов(CEO) УНИЛЕВЕР* Бразил

За само 18 месеци од почетокот на програмата за менаџирање на културата резултатите во компанијата се подобруваат.

Поплаките од клиентите се намалиле од 31% во 2007 на 21% во 2009 (по милиони продадени артикли).

Услугата кон клиентот, мерена по навреме завршени случаи се подобрила од 71% во 2007 на 91% во 2009.

Порастот на продажбата пораснал од 3.2% годишно (во периодот од 2002 – 07, пред трансформацијата) на 7% во 2008/09.


UNILEVER


Виктор Куновски е првенец на бизнис коучингот во Македонија и пошироко.
Во 2005 прв во Македонија пишува на оваа тема во бизнис магазинот КАПИТАЛ. Исто така, тој е прв кој коучира менаџери и предприемачи уште во
2005/06 во рамки на проектот за развој на човечки ресурси (HRDF1).
Неговата студија за случај од овој проeкт е првата публикувана студија во Македонија и на балканот.
Истата е објавена во коучинг книгата на Карол Вилсон -“Најдобрите пракси
по перформансен коучинг – прирачник за лидери, коучеви и специјалисти
по Човечки Ресурси и Организациски Развој - (“Best Practice in Performance Coaching -
A Handbook for Leaders, Coaches, HR Professionals and Organizations”).


Виктор е прв бизнис коуч кој работи на голема коучинг програма за
Македонски Телеком уште во 2009.
Тој е ко-автор на “Сетската книга на Вредности” – (“World book of Values”)
Kнига Дијамантско Лидерство излезе од печат во Македонија
летото 2016. Англиската верзија на истата книга, летото 2016 се рангираше меѓу 10те најпродавани книги на Амазон по организациска психологија.

 


MKD kover 


Што ќе прочитате и научите во неа?


Како преку менаџирање на организациската култура
најдиректно да го зголемите профитот, продуктивноста и мотивираноста во организацијата

Како, користејки ги искуствата и алатките на над 7000
светски компании и глобални лидери, да станете лидер кој/а прави вистинска разлика, создавајки кохезија во организацијата и континурано ги ослободува креативноста, иновацијата, продуктивноста и профитот 


Најновите лидерски модели, вештини и пракси, кои ќе ви овозможат да менаџирате со зголемено пристуство, фокус и леснотија, при што ќе
остварувате повеќе а во исто време ќе се чуствувате поопуштени и
ќе имате повеќе време и за себе и за стратешките елементи во вашата организација


Како да не си го губите здравјето, енергијата и профитот поради
лоша култура во организацијата.

Нарачајте ја БЕСПЛАТНАТА
е-книга

Вашето име и презиме:*


е-книгата ќе ви биде пратена на вашата
е-мејл адреса.


ЗА ЉУБИТЕЛИТЕ
НА
ПЕЧАТЕНИТЕ КНИГИ


naracaj

останати се уште мал број копии,
- нарачајте ја вашата копија додека
сеуште ја има.naracaj

Уплатете 500 денари во вашата банка, пошта или во било која друга
банка (видете ги уплатниците подолу)

Сликајте ја платената уплатница и заедно со
вашата адреса на живеење пратете ја на:

viktor@skyisthelimit.org

или со текст на

070 99 13 20

Книгата ќе ви стигне на домашната адреса, лично на ваше
име со препорачана пошта или со КАРГО ЕКСПРЕС.


 

ДОКОЛКУ УПЛАЌАТЕ ПРЕКУ СМЕТКА

crvenaДОКОЛКУ УПЛАЌАТЕ ВО ГОТОВО

plava

 

bonus


Нарачајте 5 ПЕЧАТЕНИ КОПИИ од книгата за вашите
вработени или пријатели и добијте една копија гратис

ИЛИ

Нарачајте 10 ПЕЧАТЕНИ КОПИИ за вашите колеги и вработени и
добијте 3 бонус бизнис коучинг сесии вредни 18 000 МКД.

ИЛИ

Нарачајте 50 ПЕЧАТЕНИ КОПИИ и добијте:
3 бонус БИЗНИС КОУЧИНГ сесии вредни 18 000 МКД +
3 КРЕАТИВЕН БИЗНИС СОСТАНОК сесии вредни 36 000 МКД.


 


Регистрирај се и добиј бесплатна едукација: име* E-mail*

следете на

in t fb

©КОУЧ ЕРА 2016